
Gallery Info
Budete potrebovať:
– 120g čokolády (horká, s vyšším podielom kakaa a nižším podielom cukru
)

– 110g čerstvého masla
– 3 celé vajíčka (rozdeliť na žĺtka a bielka)
– 90g trstinového cukru
– 100g mletých vlašských orechov
– 1PL kakaa
– 2čl bezfosfátového kypriaceho prášku do pečiva
– štipka soli
– 3 menšie hrušky
Postup:
Pripravíme si formu s rozmermi cca 20x30cm (viď obrázok), vytrieme ju maslom a poprášime kakaom.
V parnom kúpeli si rozpustíme maslo s čokoládou. Samostatne vyšľaháme žĺtka s cukrom. Postupne prišľaháme čokoládovú zmes. Primiešame orechy, kakao, štipku soli a kypriaci prášok. Bielky si vyšľaháme do peny, ktoré postupne (a ručne) primiešame k zvyšku.Cesto vylejeme do formy.
Hrušky rozkrojíme na polovice, vyberieme jadro a nakrájame si ich tak, aby sme jeden koniec neprerezali a vytvorili tak “vejár“. Hrušky rozložíme po celej forme.
Koláčik pečieme asi 25 min pri teplote 180 stupňov.
Prajeme vám maškrtenie bez výčitiek 
