Gallery Info

Budete potrebovať:

  • 1 karfiol (1 kg)
  • 2 väčšie kyslé uhorky (30 g)
  • 2 varené vajcia (80 g)
  • 1 balenie sterilizovaného hrášku (200 g)
  • 50 g červenej alebo jarné cibuľky
  • soľ, korenie
  • Na zálievku:
  • 1 nízkotučný biely jogurt (150 g)
  • 1 lyžička horčice
  • 1 nastrúhaná kyslá uhorka (15 g)
  • 1 nastrúhaná cibuľka (100 g)

Postup:

Karfiol umyjeme a dáme variť do vriacej vody. Kyslé uhorky, cibuľku a varené vajcia nakrájame na drobné kúsky. Pridáme sterilizovaný hrášok a zálievku, ktorú získame zmiešaním jogurtu, horčice, nastrúhané kyslé uhorky a nastrúhané cibuľky. Nakoniec pridáme varený nadrobno pokrájaný karfiol a dochutíme.