Gallery Info

Budete potrebovať:

  • 100 ml vody
  • 250 g hlivy ustricovej
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžica slnečnicového alebo repkového oleja
  • 1 kávová lyžička mletej rasce
  • 1 kávová lyžička sladkej mletej papriky
  • pol kávovej lyžičky majoránky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 najemno nastrúhaný menšie zemiak

Postup:

Hlivu zľahka orestujeme na cibuľke s olejom, pridáme papriku a rascu. Zalejeme horúcou vodou, pridáme zemiakov. Uvaríme domäkka a dochutíme cesnakom s majoránkou. Ak použijete v polievke menej vody, môžete z nej urobiť aj guláš s prílohou – pohankou, ryžou atď. Ideálne v čase, kedy môžete prílohy a radi by ste si odľahčili od mäsa.