
Gallery Info
Budete potrebovať:
šošovica červená – 1 hrnček
ovsené vločky – 1/2 hrnčeka
olivový olej – 2PL
konopné semienka – 2PL
mozzarela – 50g (voliteľné)
cibuľa červená – 1ks
cesnak – 1 strúčik
čierne korenie, soľ, koriander, majorán
TIP: sezamové semienka na posypanie
Postup:
Najprv si uvaríme šošovicu v dvojnásobnom množstve vody. Keď bude hotová odstavíme ju a necháme vychladnúť. Potom na rozpálenej panvici s olivovým olejom opražíme do sklovita červenú cibuľku a cesnak. Pridáme ju spolu s olejom, konopnými semienkami, guarovou gumou a všetkými koreninami do šošovicovej hmoty. Poriadne premiešame, aby sa všetky chute pekne prepojili.
TIP: Pokiaľ by ste chceli, pridajte aj 50g mozzarely. Krásne cesto zjemní a dodá mu taliansky šmrnc. 🙂
Na plech vystlaný papierom budeme ukladať šošovicové fašírky (môžeme ich tvarovať rovno na pečiacom papieri). Na záver ich môžeme posypať sezamovými semienkami. Necháme piecť vo vyhriatej rúre na 180-190° po dobu 25-30min.
Šošovicové placky sú veľmi sýte, preto ich odporúčam ako hlavné jedlo. Podávame ich s ľahkým šalátom.
Viac tu: https://fitway-sk.webnode.sk/products/fasirky-zo-sosovice/